Efterårsferie på Glyptoteket

Titus på Glyptoteket
RSS FEED Subscribe to

Efterårsferien 13-21 okt. 2012 på Ny Carlsberg Glyptotek byder på mange spændende oplevelser. Få drabelige gladiatorsår i det romerske børneværksted i efterårsferien, oplev festen som tema gennem 6000 års kunst- og kulturhistorie på Kulturnatten og se ny udstilling med stor antik møntskat fra skibsvrag på havets bund.

NY UDSTILLING MED HEMMELIGHEDER FRA HAVETS BUND

Glyptoteket udstiller en stor møntskat fra Middelhavet og dele af vraggods fundet af dykkere ud for den sicilianske kyst. Udstillingen "Forlis. De seks kejseres møntskat" åbner på kulturnatten fredag den 12. oktober kl. 18.00. Møntskatten med over 4000 mønter fra oldtidens romerrige er en af de største, der kendes fra Middelhavet. Den udstilles nu for første gang uden for Italiens grænser.
Læs mere om FORLIS-udstillingen

Download pressebilleder: www.photobucket.com/forlis

KULTURNATTEN 12 okt.

Oplev festen som et tilbagevendende tema i kunsthistorien. Fra det gamle Egypten til den moderne kunst går fester og festmiddage igen som motiv. Festerne i kunsten danner rammen om private møder, religiøse ofringer og politiske forsamlinger. Der er rundvisninger hver halve time og skattejagt for familier.

I Glyptotekets vinterhave iscenesætter Veronica Hodges og Vokalselskabet Glas musikforestillingen "Wisdom of birds". Deres repertoire består af nyfortolkninger af bulgarske folkesange, som korsangerne fremfører mellem palmer og publikum.
Læs mere om Kulturnatten på Glyptoteket

Download pressebilleder: www.photobucket.com/Kulturnat2012

ROMERSK BØRNEVÆRKSTED I EFTERÅRSFERIEN

I efterårsferien kan man blive romersk kejser, drabelig gladiator eller forfinet romersk dame for en dag i museets romerske børneværksted. Her kan børn lave gladiatorsværd, deres egen romerske mønter og underskrive vigtige papirer på ægte kejsermaner med signetring. Det er også muligt at blive sminket med drabelige gladiatorsår. Hele familien kan møde arkæologerne, som vil svare på spørgsmål om gamle dage i Romerriget for 2000 år siden.
Læs mere om efterårsferien på Glyptoteket

Download pressebilleder: www.photobucket.com/efteraarsferie2012

I efterårsferien kan publikum også se den anmelderroste udstilling Kirkeby Epifani – Per Kirkeby på Glyptoteket.
Læs mere om den og museets mange efterårsarrangementer på www.glyptoteket.dk

Press release is not available for download
Press kit is not available for download

Yderligere information
Pia Svejgaard Pedersen
Kommunikationschef
(+45) 6095 6949
psp@glyptoteket.dk