Fokusudstilling: Om Nemis kult og pragt

Vinterferien: fra sans og samling på Glyptoteket
RSS FEED Subscribe to

I en koncentreret fokusudstilling fortæller Ny Carlsberg Glyptotek om livet i området ved Nemi-søen i Italien for over 2000 år siden. Nemi-søen, et vandfyldt vulkansk krater, ligger i Albanerbjergene, 30 km sydvest for Rom. Nemi er i dag et populært rejsemål blandt mange danskere, men idyllen og den smukke natur dannede i oldtiden ramme om både kult og kejserlige udskejelser. 

En berømt helligdom – besøgt af både rig og fattig –  for den romerske jagtgudinde Diana lå ved søen. Den er udgravet gennem mange år, og helligdommens historie toner frem med større og større klarhed. Men området har også været skueplads for mere verdslig pomp og pragt. Omkring 1930  hævede man to kolossale skibe fra kejser Caligulas tid (37-41 e.Kr.) fra søbunden. Skibene var udstyrede som flydende paladser med badeanlæg, marmorsøjler og store mængder udsmykning i bronze og marmor. 

Udstillingen viser omkring 20 fund fra Nemi-området, blandt andet en række af Glyptotekets egne, fornemste antikke marmorskulpturer. Fire enestående bronzearbejder er udlånt fra Musée du Louvre. Marmorskulpturerne er opstillet, som de stod ved udgravningen i slutningen af 1800-tallet.  På fotos, video og plancher i udstillingen kan man se, hvordan antikkens kultritualer lever videre i dag, blandet op med områdets katolske tro og religiøse traditioner. 

Læs mere om udstillingen

Download pressefotos

Press kit is not available for download

For yderligere information
Jakob Fibiger Andreasen
Kommunikationschef
jfa@glyptoteket.dk

Rundvisning
Der vil være rundvisninger i udstillingen: 23. marts, 13. april, 4. maj, 25. maj og
15. juni kl. 14

Gratis adgang